pact

Schimmelnageldiagnose
Schimmelnagels is helaas een veel voorkomend probleem. De nagel is dik, brokkelig en lelijk verkleurd. Dit kan worden veroorzaakt door een schimmelinfectie. De meeste mensen noemen het overigens kalknagels. Maar niet iedere kalknagel is per definitie een schimmelnagel. Om zeker te weten of het nu een schimmelinfectie is kunnen wij een stukje nagel afnemen en opsturen naar het laboratorium van het LCPL te Leiden, dat gespecialiseerd is in het onderzoek naar schimmelinfecties. De kosten voor dit laboratorium onderzoek betaalt u direct aan ons + de kosten voor afname van een stukje nagel. De zorgverzekering vergoedt dit niet.
Na ongeveer 1½  week hebben wij een uitslag voor u in huis.

Schimmelnagel behandelingen
Met deze uitslag kunt u eventueel naar de huisarts voor een behandeling met medicijnen. Niet iedere huisarts wil medicatie voorschrijven. Er zijn nogal wat bijwerkingen bij deze medicatie.
U kunt ook starten met lokale behandeling met een tinctuur en nagel crème. We hebben verschillende merken tincturen in huis waar u nagels mee in kunt smeren ter bestrijding van de schimmel. Belangrijk is wel dat u minstens een jaar dagelijks de nagels gaat behandelen. Daarnaast moet u ook de schoenen mee behandelen met een spray. De schoenen zijn namelijk de grootste bron voor herbesmetting. Schimmels maken sporen en die gaan in de naden van uw schoenen zitten. Zijn de omstandigheden voor hen weer gunstig dan kunnen ze weer een infectie aan nagels of huid geven.

PACT® schimmelnagelbehandeling
Bij ons kunt u ook de PACT® behandeling ondergaan. Sinds 2012 doen wij deze behandelingen bij ons in de praktijk en de resultaten zijn erg mooi.
De behandeling start met een intake en eventueel een schimmeldiagnose. De intake is belangrijk om te kunnen bepalen hoe erg de nagel is aangetast. Ook kunnen we u dan de volledige uitleg geven en met u af te spreken hoe lang we gaan behandelen en wat u er zelf aan moet gaan doen. Deze intake duurt 30 minuten. Aan het eind van de intake krijgt u een formulier mee met de gemaakte afspraken en een begroting van de kosten van het hele behandelingstraject. De kosten voor de intake PACT® vind u bij tarieven.
De behandeling duurt vaak lang omdat een nagel helemaal uit moet groeien. Een teennagel groeit gemiddeld 1 ½ mm per maand en een aangetaste schimmelnagel doet er vaak nog langer over. Het kan zijn dat u zo maar 1 jaar verder bent voordat uw nagel weer helemaal genezen is.

Zoekt u een PACT therapeut bij u in de buurt kijk dan op www.kalknagelbehandelingen.nl.

Foto’s fabrikant

Onderstaande foto’s, afkomstig van de fabrikant, zijn gemaakt voor de behandeling en vervolgens 6 maanden na de behandeling.

Foto’s Voetverzorging Tineke de Beer

Onderstaande foto’s zijn gemaakt voor de behandeling en vervolgens na de behandeling.

Meer informatie over deze nieuwe behandelmethode leest u in de folder PACT  schimmelnagelbehandeling.

pact_folder